Един експеримент

За не много време съм опитвала да направя калъфи за всякакви предмети (за голяма част от тези предмети не съм допускала, че хората имат нужда от калъф :-))). Много време се канех на калъф за фотоапарат (за апарат със сменяем обектив :-)). Идеята за калъф не е моя, има стотици варианти на подобни калъфи за DSLR апарати онлайн. В един момент започнах да го нося постоянно със себе си, или поне достатъчно често, което означаваше още около 1 кг към 3 килограмовия компютър и десетките други неща в чантата (на моменти хич не ми се носят две чанти, макар че имам желание да взема още един обектив). Не съм най-пазещият потребител на предмети, по-скоро на нещата, които ползвам им личи, че съжителстват с мен, но за апаратът ми се виждаше полезно, поне за моя. Не бях убедена, че на някой друг ще му върши работа, докато не споделих идеята с човек, който много обичам и който използва почти същия апарат като моя :-). След като разбрах, че такъв калъф би вършел работа не само на мен, измислянето на кройката щеше да има смисъл :-). Калъфът съществува в цели два броя (моят е зеленият :-)). Вече половин година е с мен.
Ако имате желание, мога да споделя начина на правене (стъпка по стъпка) и да начертая кройката с точни размери (например .pdf) (кройката правих за Канон 550Д), като в общи линии трябва да е ок за модели от 300D до 600D, както вероятно с малки модификации за други DSLR-и.
Ето ги и калъфите:
Ето го и калъфа в употреба:
Кои други предмети биха имали нужда от подобно „облекло“. Искате ли да им измислим :-)?

1 Коментар

  1. Валерия 02/11/2013 Отговор

    И аз имам нужда от калъф за фотоапарат, но моят е Nikon J1. Показаният тук МНОГО ми харесва, но не го намирам за практичен, защото е бавен за сваляне, освен ако не ме опровергаете… Ако нося фотоапарат на врата, бих искала да е готов много бързо за снимане, защото иначе бих си го носила в чантата.

Добавете коментар

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*