Несесер пиле – стъпка по стъпка и с кройка :-)

От Ellie на 29/04/2020 в Направи си сам, Несесери
0
7

Тези дни разрових старите кадри. Имам заснети преди години неща, които не съм показала, май сега им е времето. Дано са достатъчно цветни, за да ви зарадват. А ако са и полезни ще е страхотно 🙂

Още един туториъл стъпка по стъпка за несесер. Несесерът пиле е около 20 см широк в готов вид. По-долу в публикацията можете да намерите стъпка по стъпка как се шие. Има и кройка в реален размер 🙂

Ето как изглежда готов:

А ето и как се прави, стъпка-по-стъпка:

Необходими материали:

– Плат, за предпочитане плътен памук. В различни цветове по ваше желание, за външната и вътрешната част на несесера.
– Вата/юталин – за да бъде несесерът обемен и пухкав
– Панделки за декорация, дантели, ширити
– Съвсем малко филц за клюна, но можете да го използвате и за други декорации
– Цип – около 25 см или по-дълъг (който в последствие ще срежем)
– Шевна машина (бихте могли да се справите с игла и конец, но ще е доста по-времеемко)
– Ножица и карфици
– Копчета за декорация
– Молив
– Игла и конец
– Разпечатаната кройка от ТУК по-долу (Кройката е в реален размер. Уверете се, че разпечатвате .pdf файла в реален размер, като изберете „actual size” или подобна опция от прозореца на принтера ви, когато я разпечатвате. За улеснение има и два квадрата – 1 х 1 см и 1 х 1 инч в самия файл, можете да ги измерите след като отпечатате файла, за да се уверите, че са точни, т.е. че кройката ви е в размера, в който съм работила и аз :-))

ИЗТЕГЛЯНЕ НА КРОЙКАТА ОТ ТУК

1. Разпечатваме и изрязваме частите на кройката. Тя е в реални размери, затова някои от частите са разделени на две. Изрежете втора същата половина за указаните части и ги сдвоете с тиксо :-). След това изрязваме от плат всяка една част в необходимите бройки, ето така:

2. Поставяме частите за крилото, клюна, окото, опашката и крачетата. Може да използвате карфици. Фиксираме местата им с декоративен шев.

3. Започваме сглобяването. Първо поставяме ципа. Последователността е следната: слоя вата, върху него външната част на пилето, отгоре едната страна на ципа приравнена с горната част на тялото на пилето и с лицевата си страна, гледаща към лицевата страна на предницата, отгоре вътрешността на пилето, гледаща с лицевата страна към предницата също. Ето така:

4. Зашиваме всички слоеве. Ето как изглежда зашитият от едната страна цип:

5. Сега поставяме и ципът от другата страна, който ще зашием за задната част на несесера. Подравняваме всичко внимателно и шием.

Ето така изглежда готовият зашит цип:

6. Отваряме ципът на половина. Подравняваме външната част на несесера и вътрешната една към друга и зашиваме по цялата дължина на несесера, като започваме някъде отвътре и оставим отвор от около 5 см, за да обърнем през него целия несесер:

7. Обръщаме несесера през оставения във вътрешността отвор. Зашиваме отворя, за да го затворим. И гладим.

8. Декорираме с копчета и каквото още сме решили.

И нашият несесер пиле е готов :-). Ако му сложим дълга дръжка би се превърнал в чудесна детска чанта 🙂

А ето и го и в още готови вариации:

Надявам се да ви харесва 🙂

0 Коментара

Добавете коментар

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*