Една риба ... и чантите подарък

От Ellie на 19/08/2015 в Направи си сам, Несесери
0
3

Все още е лято и бързам да покажа един несесер-риба, който снимах миналото лято, но така и не стигнах до публикация тогава.
Идеята за люспи от плат дойде от една чанта с формата на бухал, която открих в китайски магазин една година преди това :-), изобщо този несесер си чака от години 🙂

Това е китайската чанта-бухал, вдъхновение:

32IMG_9969

А ето го и готовият несесер, използвам го за очила за кино, не че често ходя на кино, но слънчеви използвам още по-рядко, разбира се, може да носите каквото си поискате 🙂

30IMG_0830

Ето какво ви е необходимо за една такава риба:

2IMG_0766

– различни памучни шарени платове, малко повече в жълто или друг основен цвят
– конци
– ножица
– игла и конец
– шевна машина
– панделка (може да използвате вместо да си я правите сами)
– две шарени копчета
– Разпечатаната кройка от ТУК по-долу (Кройката е в реален размер. Уверете се, че разпечатвате .pdf файла в реален размер, като изберете „actual size” или подобна опция от прозореца на принтера ви, когато я разпечатвате. За улеснение има и два квадрата – 1 х 1 см и 1 х 1 инч в самия файл, можете да ги измерите след като отпечатате файла, за да се уверите, че са точни, т.е. че кройката ви е в размера, в който съм работила и аз :-))

 

ИЗТЕГЛЯНЕ НА КРОЙКАТА ОТ ТУК

 

Първо режем кройката и кроим по две парчета от всички основи (в моя случай в жълто) и по две за отвътре или изчакваме да зашием цялата външна част и по нея кроим вътрешната.

3IMG_0780

4IMG_0781

Режем много от двойните и единични люспи, по две от всяко.

6IMG_0787

7IMG_0788

8IMG_0792

Зашиваме люспите по кръглата страна, обръщаме през основата и подреждаме върху задното и по средното парче на рибата с карфици ето така:

Зашиваме люспите за задното и средното парче. Зашиваме предното парче за вече готовата конструкция и внимаваме да не прещипем някоя люспа по пътя.

9IMG_0793

10IMG_0798

13IMG_0806

15IMG_0809

Подреждаме двете външни и двете вътрешни парчета с лице едно към друго и шием само горе, там, където ще е отвора на несесера.

16IMG_0811

Подреждаме двете сдвоени парчета на рибата с лице едно към друго – външна към външна части и вътрешна (в моя случай в екрю) към вътрешна. Приравняваме там, където е шева между вътрешна и външна част.

20IMG_0817

Правим си ленти от текстил или режем 30 сантиметрови панделки.

20IMG_0817

Шием по цялото продължение на така наредените парчета като започваме от най-вътрешната част на опашката, завършваме отново там, оставяйки вътрешната опашка без шев, за да обърнем от там. Оставяме и по 3 см отвор за шнура без шев, ето така (показвам кадър след обръщането, защото е по-ясно)

24IMG_0821

Обръщаме рибата, ако трябва гладим, зашиваме отворената вътрешна част и минаваме един шев на около 1,5 см от отвора, това ще направи нашия тунел за връв/панделка за затваряне.

26IMG_0824

Промушваме панделката като използваме безопасна игла. Правим или възли в краищата или използваме големи мъниста или нещо друго, което да е по-широко от отвора на тунела, за да не излиза връвта при ползване.

27IMG_0825

Слагаме двете копчета очи, по едно от всяка страна и сме готови 🙂
Лятото използвам несесери в летни форми, като зимната им алтернатива обикновено е нещо подобно на това, или точно същото:

30IMG_0830

31IMG_0837

И сега за чантите за пазар 🙂

Двете чанти за пазар (на звезди и на точки) от тази публикация ще отидат при двама от абонираните за бюлетина 🙂

Изтеглих: двама от вас, а именно alben*****@*****.com и slavena********@***.bg
Те ще получат от мен след малко имейл, пожелавам им чудесно лято и чанти пълни със зеленчуци!
А скоро ще има други изненади :-).
Великолепна сряда желая!

0 Коментара

Добавете коментар

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*