За пощите, пътуванията и несесерите

От Ellie на 2012/04/13 в Несесери
0
0
Имаме много истории с пощите, нашите Български пощи и това е чудесно – имаме какво да разказваме. Част от тях не са за пред широката публика, но мога да ви разкажа за последната :-):
Беше пратка от Англия, на пликът пишеше Магазин „100 овце“, на латиница. Пощаджийката дълго отказваше да ми я даде, като твърдеше че на известието (на което пише магазин „100 овце“) е написано нещо неразбираемо :-). Опитах се да й обясня, че това е магазин, който си има име :-). След около 15 минути получих колета си (няма да споменавам, че когато получиш известие за колет, това съвсем не означава, че той вече е наличен за вземане – в бездните и коридорите на пощите се мотае поне 6 часа след като известието е пристигнало на вратата и не дай си Боже, да се намираш до пощите и да се опиташ да си го вземеш веднага :-)). Та, след 15 минути усилено ровене стигнаха до заключението, че ако си управител на нещо – на себе си, на магазин, фирма и т.н. можеш просто да си вземеш пакета, адресиран за „неразбираемото нещо“ с лична карта и никакъв друг документ :-). Как да не ги обичаш, с тях винаги е интересно :-)!
Да не говорим за какви нови и интересни държави научавам от време на време. Понякога получавам пратки от Амазония :-). Не знам дали знаете за тази държава, но съм сигурна, че тя фигурира в списъка с официални държави на пощите. Това е една онлайн страна и там се продават много интересни неща :-)).

Отплеснах се доста. Лятото някак си е времето с усещане за пътуване, за носене и прибиране, пращане и получаване на разни неща насам-натам. По този повод имаме нови несесери. Формата е стандартна, но видът – не :-). На тях е апликирана пощенска марка и желана дестинация :-).

 

 

This post is also available in: English

0 Коментара

Добавете коментар

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Copyright © 2013. All Rights Reserved.