Как да си облечем закачалка

Сигурно сте виждали закачалки, облечени с текстил. Често са елемент от декорацията на някоя красива снимка от някое списание. Ами, правят се много лесно :-).
Ето как:
Какво ви трябва:
– плат, колкото четири пъти закачалката – 2 парчета за отвън и две за отвътре, вътрешният плат може да е по-обикновен и едноцветен – една голяма закачалка се побира в правоъгълник около 50х30 см 🙂
– Лист хартия
– Молив
– Шевна машина
– Ножица

1. Първо трябва да си нарисувате кройката или да сложите закачалката, която ще обличате върху голям лист хартия и да нарисувате контур около нея, колкото е самата тя, като вземете в предвид и дебелината й, т.е. ако е 2 см дебела, рисувате кройка поне с 1 см по-голяма. Във всеки случай не трябва да е по-малка от необходимото. Аз си нарисувах половината и я обърнах след това 🙂

2. Рисувате си с молив кройката върху плата. Важно е да рисувате от обратната страна на плата. Изрязвате на 1-1,5 см от така нарисуваната кройка четири парчета – вътрешно и външно. Когато подредите парчетата за рязане, те трябва да са лице към лице на щампите, защото така ще се шият.

3. Първо се шие само долната част (къдравата, или онази, която е отворена). Къдриците се обръщат и гладят. И за лицето и за гърба. После двете части – предна и задната със зашити къдрици се ушиват заедно. Оставя се по 1 см в средата горе, през където ще минава закачалката, както и в горната част на вътрешния плат, за да може да се обърне.
4. Обръщате цялото нещо през оставения отвор на вътрешния плат и довършвате.

5. Готовата закачалка може да е чудесен елемент от ретро декорация, както и може да се използва по предназначение!

 

 

This post is also available in: English

0 Коментара

Добавете коментар

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Copyright © 2013. All Rights Reserved.