Нов живот за домакински неща

От Ellie на 2012/09/16 в Декорации, Направи си сам
0
1

Имате ли домакински неща, които някак си не ви се хвърлят, по-скоро са гладки, но не можете повече да ползвате по предназначение?

Ако имат и опция за закачане на стена, значи са идеални за нашите цели. Аз използвах дъски за рязане, едната се спука, другата много трудно се почиства, вече не ги използвам … за рязане :-).

На практика всичко, което е гладко и по възможност с хубава форма ще свърши работа и може да бъде превърнато в „черна” дъска.

Какво ви трябва:
– Обичана от вас вещ, която вече не използвате, колкото се може по-гладка
– Боя за черна дъска „Marabu” (продава се в две разфасовки, това на снимката е голямата (която всъщност е доста малка, но до сега е покрила около метър и нещо на метър и повече площ два пъти и има още)
– Четка
– Черна блажна боя (в случай, че ще боядисвате нещо, което ще „глътне” много боя, или което е гланцово, хлъзгаво и т.н., например фазер, тенджера, метал и т.н. Целта би била да не хабите напразно боята за черна дъска, защото е доста по-скъпа, а да минете „първа ръка” с блажната боя и да подготвите повърхността за „последна ръка” със специалната боя)
– Ще са от полза и гумени ръкавици, хартии и всякакви защитни материали 🙂

На снимката се виждат необходимите материали: Директно боядисвате върху дърво с боята за черна дъска или първо с блажната, изчаквате да изсъхне напълно и накрая с боята за черна дъска.

Гледате да покрие плътно.

 

Изчаквате да изсъхне и си набавяте тебешири.

 

Има два варианта: ако повърхността ви е от по-гладките (моята не е съвсем от тези) можете да използвате модерните напоследък течни тебешири, които имат ярък и контрастен плътен цвят … или – можете да се върнете в хубавото „едно време” и да си купите обикновени такива :-). Ако повърхността е с повече прорези (като тази на снимката) е по-добре да не използвате течния вариант, защото по-трудно се чисти.

Честита ви учебна година на всички :-)!

0 Коментара

Добавете коментар

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Copyright © 2013. All Rights Reserved.