Преобличане на мебели

От Ellie на 22/12/2013 в Домакински неща, Направи си сам
4
6

Тази Коледа има доста почивни дни :-). Ако планирате да извършвате подобрителни действия през тях – ето идея за едно такова много любимо мое нещо – претапициране :-). Винаги установявам, че нещо ще изглежда по-добре с друг текстил отгоре. Голяма част от столовете са наистина лесни за разглобяване – от офисни столове, до дървени кухненски или табуретки. Обикновено планирам, че работата ще ми отнеме 20 минути и с изненада установявам, че са минали 2 часа. Каквото и да си говорим, винаги са необходими поне два часа за няколко стола :-). Ето и какво ви е необходимо:

IMG_0657

– такер – моят е Bosch, взех го от Практикер преди поне 3 години и го използвам за всичко възможно – от претапициране на мебели, до обличане на подложки за кукли/цветя, като например тази поляна тук. Като цяло трябва да се внимава с такера, както и с всеки друг уред/пособие.
– телчета за такера, те са като за телбод, но по-дълги и по-здрави, един голям пакет стига за доста проекти
– отверка или винтоверт най-добре, особено ако столовете имат много винтове
– ножица и разбира се плат
– сила и търпение 🙂

IMG_0661

Ето как изглеждаха столовете в началото преди да се заема с тях:

IMG_0668

Какво трябва да направите:

Първо разглобявате:

IMG_0671

След това режете необходимото парче плат и го поставяте върху старото или вместо него с помощта на такера

IMG_0673

Сглобявате обратно … и готово, имате си чисто нови столове, в случая сини или червени (използвах плътни памуци, туил плетка като за дънки, които обикновено ползвам за чанти), защото столовете са офисни, но като цяло предпочитам да работя с платове на точки 🙂

IMG_0621-800x1200

IMG_0626-1280w

А вие какво сте планирали за Коледната ваканция?

4 Коментара

  1. Вероника Динева-Петкова 22/12/2013 Отговор

    Много добре се е получило:) По някакво съвпадение и аз съм на вълна „претапициране“, само че на ъглов диван. Захванах се сама с измерването, купих плат (оказа се, че едното парче, което трябва да се поръча два пъти, съм го сметнала вендъж и добре, че взех повече плат, та ми стигна на косъм:) ), хванах ножицата, иглата и конеца и започнах. Долната част на дивана е облицована с такер, а за седалките и облегалките уших калъфи. Започнах с идеята да скроя всичко, да тропосам и да дам на шивачка, но се оказа, че ми е по-лесно да шия направо на място и така всяка вечер малко по малко стигнах почти до края. Без машина, на ръка:)) Остана ми едната страница на едната ъглова част, утре трябва да я довърша, за да е готова за Коледа:)
    Другото ми творение, което до преди малко майсторих, са едни домашни чехли от плат за сестрите ми, които една позната уши, а аз добавих имената им отпред. Имам си чудесни порадъци за сестрите си:))
    С такива неща се занимавам преди Коледа. Много е приятно:)

    • Author
      Ellie 23/12/2013 Отговор

      Ехааа, звучи като сложна и голяма задача. Браво на теб!

  2. Вероника Динева-Петкова 23/12/2013 Отговор

    Само звучи:) А и аз съм пълен аматьор в областта. Не е като за продан, но за вкъщи става:)

    • Author
      Ellie 24/12/2013 Отговор

      Сигурна съм, че е станало прекрасно :-).

Добавете коментар

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*