Година (бюро 2014) в снимки :-)

От Ellie на 01/01/2015 в Фотография
4
2

2014 мина :-), не правя ретроспекции, но пък за сметка на това обожавам да гледам и събирам история в кадри.

Този път снимах бюрото си, от 1-ви юни до 1-ви януари, не точно всеки ден, но достатъчно често. Тази година прекарах повечето от будното си време на бюрото си, затова има много какво да напиша по въпроса, ето малко спомени в снимки 🙂

Първият кадър беше на 1-ви юни, Неговият рожден ден :-), току-що взета нова детска книга с илюстрации от Ива Груева. Явно съм пила много кафе. Долу дясно любим часовник на точки от aliexpress. Кукла Грета е на бюрото ми също :-).

1IMG_8227

Тук явно съм поставяла или ковала нещо, любим нивелир от Кауфланд горе дясно, заедно с клещи долу дясно. А и usb hub под формата на лего. По едно време за ми трябваха по над 8 порта, а разполагах само с 2. Опит за несесер сладолед, който никога не пуснах се вижда горе ляво :-).

2IMG_8671

Часовник, марка Raketa, който едно време беше на дядо ми – механичен. Абсолютно невероятен е!

3IMG_5991

Клавиатурата ми съвсем е сдала багажа, част от клавишите не работят хич и си нося освен всичко и клавиатура с мен, тази година почупих няколко броя. Още съм в търсене на най-удобната. Всъщност знам как трябва да изглежда, просто не мога да я намеря.

4IMG_1037

Любимата кутия за обяд с лисица на име Ръсти. Някаква сгъната кройка в папка джоб. Два часовника от онези от aliexpress, да – пристрастена съм! Маймуната от mailchimp – компания, чието приложение използваме за изпращане на имейл кампании ми изпрати vinyl toy – Freddie. Това е очарователната пластмасова играчка – маймуна, която се вижда в дясно на кадъра, има си очарователна пластмасова раница! Ножица от Икеа, която използвах при заснемането на повечето проекти тази година, заедно с една друга, също фотогенична ножица.

5IMG_0278add

Подариха ни хвърчило, исках да снимам Грета с него, но не стигнах до там – догодина. Бил е джънк фууд ден – много кола лайт и някакъв кроасан, от онези обсолятно изкуствените. Явно ме е боляла глава, ако съдя по нурофена и антифоните на снимката :-).

6 IMG_0995

Раздвоението ми е преминало в две мишки – едната я използвам за фотошоп, другата за всичко останало, заедно с клавиатурата. Луда работа. Отверка и друг вид кола без захар.

7IMG_0896

От две мишки преминах на 3 чифта слушалки и 2 мишки. Отново – всяко нещо си има точно определена и конкретна цел :-).

8IMG_1017

Тя идва понякога на гости. Не обича да ходи на гости. Ако я питам, ще каже – „Не искам“ :-). Докато я нося по улицата хората надничат в кутията й и й говорят на бебешки, като капак на всичко се опитват да я галят. Постоянно идват някакви хора й прекъсват здравословния й 18 часов сън :-). Несесерът – сладолед пак се е появил. Избирала съм и фотографски фонове, ако съдя по мостреника горе ляво.

10IMG_8486

9IMG_8484add

Обожавам Roo’bar във всичките му варианти. Обеци от Nadya’s Knits – много любима.

11IMG_8945

Почистването на компютъра веднъж на няколко месеца, особено ако притежаваш котка е повече от задължително – вадя големи купчини котешка козина от вентилатора, под клавиатурата и от вътре.

12IMG_9170

Коледните платове си поръчах още лятото, много е вълнуващо да планираш навреме :-). Някак си Коледа трае месеци. Явно е имало и някакви монтажни дейности. Както и вафла с мед.

13IMG_8831

14IMG_885145

Една от куклите от първоюнската благотворителна кампания – кукла принцеса, която чака да бъде дадена лично на бъдещия си собственик :-).

15IMG_8257

На монитора ми имаше дълго време голямо светещо отражение от някога полято с кафе пространство. По едно време и други неща започнаха да присветват :-). Това стана малко след като клавиатурата спря да работи и малко преди харда да спре да работи. От клавиатурата е всичко, казвам ви :-). Ден с много чай, кафе, вода и сок както е видно от кадъра.

16IMG_1229

Трябва да отбележа, че снимките правих след като е подреждано всяка вечер, така и не намерих време да направя снимка през деня. Явно тази нагризана ябълка е стояла доста време, след като съм преценила, че е подредена :-).

17IMG_1317

Появява се и винтоверт – инструмент, който ми е спестил часове време последните години.
Друг вид нагризана ябълка запълва интериора :-).

18IMG_5996

Мостра на планираната отдавна кутия за Коледната кампания. Продължавам да я карам с 3 слушалки и две мишки :-).

19IMG_8676

Края на годината, работим всички дни, към 31-ви декември бюрото ми изглежда така. Честита нова година и Happy B-day to me :-)! Няма торта, но за сметка на това кукла Грета се върна на бюрото ми.

20IMG_9513

За да не ви отегчавам безкрайно, ще покажа основните действащи герои отблизо:

Чашата-обектив от Amazon.

21IMG_9266

Чаша от магазин Elephant, в прекрасно синьо-зелено.

22IMG_9272

Roo’Bar!

23IMG_9277

Всякакви неща!

24IMG_9291

Yeti Freddie от Mailchimp!

25IMG_9294

Желая ви една чудесна, вдъхновяваща и правеща неща 2015-та :-)!

4 Коментара

  1. Аааа, чудесно работно място! Тази Коледа получих подобна (или дори същата чашка-обектив) 🙂

    • Author
      Ellie 02/01/2015 Отговор

      🙂 Чашата ми е много любима! Освен много снимки и много кафе, какво да ти пожелая 🙂

  2. Мила Ели, надявам се да ми простиш фамилиарниченето, но те чувствам много близка.

    Е, честит рожден ден! И за много години. По-рядко антифоните и нурофена да се появяват на бюрото, ада имаш вдъхновена и успешна година!

    • Author
      Ellie 01/02/2015 Отговор

      С известно закъснение – честита и на теб и вече честит февруари :-). Вълшебна и великолепна 2015-та година желая от все сърце 🙂

Добавете коментар

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*